Hankin pian vuosi sitten DMC:n afgaanipakkauksen nimeltä Little hearts and roses ja tarkoituksena oli pistellä se valmiiksi viime kesänä kun Hertta oli vielä vastasyntynyt. Sain aikaiseksi yhden pienen sydämen kooltaan noin 20 pistoa. Koko vuoden työ on kummitellut mielessäni, että se on tehtävä niin kauan kuin Hertta on vielä vauva ja nukkuu vaunuissa. Vaan ei ole tullut tehtyä. Jotenkin se malli ei sittenkään ollut niin kiva, että olisin sen halunnut tehdä, vaikka siinä söpöjä nalleja ja sydämiä onkin ja paljon paljon vaaleanpunaista tietenkin.

Heidi meidän ristipistoporukasta teki itselleen afgaanin Marjolein Bastinin malleista pari vuotta sitten ja siitä saakka on myös mun mielessä pyörinyt että sellainenkin olisi tehtävä. Lopullinen idea syntyi kun näin SatuA:n ja Tuijan blogeissa heidän yhdessä tekemänsä peiton Bastinin malleista. Eikun tuumasta toimeen, pieni afgaani esille, Bastinin mallit esille ja sitten etsimään tarpeeksi pieniä malleja. Muutaman viikon olen afgaanin parissa ahertanut ja seitsemän kuvaa on tehty, viisi vielä tekemättä ja peiton olisi tarkoitus olla valmiina Hertan yksivuotispäivään eli 22.5 mennessä.

561155.jpg

Ensimmäiseksi tein tämän linnun. Se on ehkä vähän liian suuri, joten seuraavat suunnitelmat meni uusiksi ja etsin vielä pienempiä malleja:

561139.jpg 

561137.jpg

561138.jpg

561142.jpg

561144.jpg

561159.jpg

Tuloksena on siis sekalainen seurakunta kukkia,lintuja ja Vera Mouse sarjan hiiriä. Hiirten mekkoihin käytin DMC:n liukuvärjättyjä lankoja, koska halusin nopeuttaa työtä ja olin kyllästynyt jatkuviin langanvaihtoihin. Mallit ovat pieniä ja olisivat nopeita tehdä, mutta aikaa kuluu paljon langanvaihtoihin ja lankojen etsintään uutta mallia aloittaessa. Pistot ovat todella suuria ja ne pistellään neljällä säikeellä eli lankaa kuluu.  

Nyt olen ollut pistelemättä pari päivää, mutta viikonloppunan olisi tarkoitus saada taas pari osiota valmiiksi. Peittoon tulee vielä kolme eriväristä ruusua, hiiri ja omena ja pikkuinen tipu sekä Hertan nimi ja syntymäaika jos löydän tarpeeksi pienet ja kauniit kirjaimet.